2015. június 17. 16:31

Folytatódik az Opel offenzívája, a cég 2018-ig 17 új motorral bővíti kínálatát, és ezek nagy része Szentgotthárdon fog készülni - mondta Peter Küspert, az Opel alelnöke szerdán Szentgotthárdon, a nyolcmilliomodik motor legyártása alkalmából tartott ünnepségen.

A cég elnöke, az igazgatóság tagja felidézte, hogy az amerikai General Motors tulajdonában lévő Opel magyarországi megjelenése óta 1,5 milliárd eurót fektetett be, legutóbbi 700 millió eurós beruházásával az egyik legmodernebb és rugalmasabb motorépítő egység, a Flex motorgyár jött létre. Megjegyezte: az erős gyártási jelenlét az értékesítést is segíti, Európát tekintve az Opel piaci részesedése az új személygépkocsik piacán Magyarországon a legmagasabb, 13,4 százalék.

A rendezvényen V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára arról szólt, hogy a német autógyártó magyarországi megtelepedése óta maga vált a térség motorjává, munkahelyeket, iparűzési adó bevételt hozott Szentgotthárd és környéke számára, emellett az oktatás átalakításának zászlóshajója, a környezetvédelem elkötelezettje.


V. Németh Zsolt a motor hasonlatot a gazdaságra is alkalmazva úgy fogalmazott: a járműipar a rendszerváltás óta az ország motorja lett; 2013-ban az ágazat több mint 6550 milliárd forint termelési értéket produkált, az export 21 százalékos bővülését, a foglalkoztatás 11 százalékos emelkedését eredményezve abban az évben.

Az Opel az elmúlt több mint két évtized alatt 8 millió motort és 6 millió hengerfejet gyártott Szentgotthárdon. A nyolcmilliomodik motor 1,4 literes négyhengeres turbós benzinmotor. A cég a következő időszakban a kis benzines motorok iránti igény növekedésére számít, jövőre a Flex motorgyár termelésének felét várhatóan ez a motorcsalád adja.

A Flex motorgyárban az idén 330 ezer motor gyártását tervezik, ebből csaknem 73 ezer kis benzines lesz. Ezt a motorcsaládot az Adam és Corsa modellekbe szerelik jelenleg, és kapható lesz az ősszel bemutatkozó Astrában is. Szentgotthárdon az idén a Family részleggel együtt mintegy 560 ezer motor készül.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az ünnepség alkalmából újságíróknak elmondta: az idén a magyarországi új autópiacon az előző év növekedésének lendülete mérséklődött, mintegy 20 százalékos bővülés prognosztizálható.

Az Opel várhatóan mintegy 4900 új autót értékesít az idén az első félévben Magyarországon, ezzel tartja elsőségét a személyautók szegmensében. Az ügyvezető igazgató megjegyezte: az idén az állami beszerzések sikere fogja meghatározni a márkák piaci rangsorát, utalt a rendőrségi és falugondnoki tenderre - mondta.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.