2013. november 5. 06:25

Újabb három magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány: a Telenorral, a DELPHI cégcsoporttal és a Schneider Electric cégcsoporttal.

Az erről szóló határozat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg. A Telenor Magyarország Zrt. és a Telenor Common Operation Zrt., illetve a kormány között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást kedden írja alá Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormány és a DELPHI cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Delphi Hungary Autóalkatrész Gyártó Kft., a Delphi Thermal Hungary Kft., a Delphi Connection Systems Hungary Kft. és a Delphi Hungary Services Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodás aláírására a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel a kormányhatározat.

Ugyancsak a nemzetgazdasági miniszter írja alá a kormány nevében a Schneider Electric cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., a SE-CEE Schneider Electric Közép-Kelet Európai Kft., a Schneider-Electric Energy Magyarország Villamos Kapcsolóberendezések Gyártó Kft. és a M&C Energia Kft. cégekkel kötendő stratégiai megállapodást. A kormány eddig több mint kéttucat, Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi hátterű nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást. A tervek szerint összesen negyven céggel írnak alá hasonló dokumentumot.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.