2013. november 5. 06:25

Újabb három magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány: a Telenorral, a DELPHI cégcsoporttal és a Schneider Electric cégcsoporttal.

Az erről szóló határozat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg. A Telenor Magyarország Zrt. és a Telenor Common Operation Zrt., illetve a kormány között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást kedden írja alá Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormány és a DELPHI cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Delphi Hungary Autóalkatrész Gyártó Kft., a Delphi Thermal Hungary Kft., a Delphi Connection Systems Hungary Kft. és a Delphi Hungary Services Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodás aláírására a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel a kormányhatározat.

Ugyancsak a nemzetgazdasági miniszter írja alá a kormány nevében a Schneider Electric cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., a SE-CEE Schneider Electric Közép-Kelet Európai Kft., a Schneider-Electric Energy Magyarország Villamos Kapcsolóberendezések Gyártó Kft. és a M&C Energia Kft. cégekkel kötendő stratégiai megállapodást. A kormány eddig több mint kéttucat, Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi hátterű nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást. A tervek szerint összesen negyven céggel írnak alá hasonló dokumentumot.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.