TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ugyan még egy évig érvényes szerződése van a Premier League-nek a közvetítési jogokra, máris elindult a küzdelem a következő három éves ciklus jogaiért.

Elképesztő összegért, 5,1 milliárd fontért szerezte meg 2015-ben a Sky és BT az angol bajnokság, a Premier League közvetítési jogait három évre. Ez a szerződés a 2018/19-es szezont követően jár le, és már számos információ napvilágot látott, miként alakíthatják át a mostani rendszert. A lépések mögött természetesen az a szándék áll, hogy a liga még több pénzt kasszírozzon, ennek segítségével ugyanis a csapatokhoz is több kerülhet tovább, akik pedig a világ legjobb játékosait megszerezve még inkább közönségcsalogató mérkőzéseket játszhatnak.


Az angol bajnokság ráadásul viszonylag egyenlően teríti szét a tévés jogdíjakat a csapatok között, így még a kieső gárdák is 100 milliós summával búcsúznak a Premier League-től. Ezzel szemben például a spanyol bajnokságban a két örök rivális, a Barcelona és a Real Madrid a bevételek közel 40 százalékát elviszik, így ott – ebből kifolyólag is – az élcsapatok befogására a kisebbeknek nincs reális esélye, ebből következően a legnagyobbak meccsei azok, amik eladhatók. Más kérdés, hogy miután az angoloknál egy kiesőjelölt elleni mérkőzést is komolyan kell venni a legjobbaknak is, ezért ellentétben a fent említett spanyol csapatokkal vagy éppen a Bundesligából kiemelkedő Bayern Münchennel a Bajnokok ligájában az utóbbi években kevés babér termett nekik.
 
Az utóbbi időben megjelentek olyan hírek, amely szerint a Premier League azt tervezi, hogy a mostaninál sokkal több közvetítési csomagot állítanak össze, és ezzel a bajnokság összes mérkőzését lefednék. Ráadásul az online közvetítési jogok terén is komoly termékfejlesztés várható, így ez is plusz pénzt eredményezhet.
 
Ha több pénz lesz, Guardiola is többet költhet majd 

Nem véletlen, hogy ez felkeltette az internetes piac egyik legnagyobb szereplőjének a figyelmét is. A hírek szerint az Amazon is beszállna a Premier League-be. Csütörtökön jelentek meg olyan információk, melyek arról szólnak, egyes források úgy tudják az amerikai online áruház is indul a közvetítési jogok aukcióján. Ezzel a lépéssel az Amazon az online streaming szolgáltatásait bővítené, az angol futball bajnokság mellett az NFL, a tenisz és más futball bajnokságok közvetítési jogaira is pályázik. 

Az Amazon az elmúlt időszakban óriási összegeket különített el tartalomfejlesztésre és vásárlásra, az online tévés piacon szeretnék megtörni a Netflix uralmát. Ennek érdekében például 2017 őszén megszerezték a Gyűrűk Ura-univerzum tévés jogait, és Középföldén játszódó sorozatot akarnak gyártani. Csak a jogokért a pletykák szerint 200 millió dollárt fizettek.

Nem csoda, hogy a szakértők nagy várakozással tekintenek az Amazon pályázatára a focis közvetítési jogoknál, hiszen ha az amerikai óriás is versenybe száll, akkor még tovább emelkedhetnek a liga bevételei.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.