2016. január 10. 05:34

Rövid időn belül "elsüllyedhet a Titanic", ha nem történik valami váratlan fordulat, akkor a jövő héten átlépheti a 2 milliárdos bevételt a legújabb rész, Az ébredő Erő.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Rekordnagyságú, 33 millió dolláros bevétellel nyitott a Star Wars - Az ébredő Erő című film Kínában a gyártó Disney filmstúdió becslése szerint. J. J. Abrams filmje minden idők legnagyobb első napi bevételét hozta a filmstúdiónak a világ második legnagyobb filmpiacán és a legnagyobb szombati nyitó napi bevételt produkálta az ázsiai ország filmszínházaiban, számolt be az MTI.

Cégek tucatjai igyekeznek meglovagolni a Star Wars népszerűségét

A Star Wars sorozat legújabb, hetedik része immár nem az első komoly bevételi csúcsot állította fel, hiszen néhány napja az észak-amerikai piacokon lett minden idők legsikeresebb produkciója, annak ellenére, hogy még csak 20 napja játsszák az USA és Kanada mozijaiban a filmet. A szerdán tett bejelentés szerint a jegyeladások átlépték a 760,5 millió dolláros (22 milliárd forint) bevételt, amelyet annak idején az Avatar állított fel. Igaz, összbevételben még mindig a virtuális világban zajló történet viszi a prímet, de az elemzők szerint csak idő kérdése, hogy mikor előzi meg Az ébredő Erő.

Világszerte a mozipénztáraknál 1,6 milliárd dollárt hagytak a nézők csütörtökig. A kínai első napi rekordbevételek és világszerte a mostani hétvége újabb lökést ad majd a filmnek. Így nem lenne meglepő, ha a jövő hét végére átlépné a Star Wars film a 2 milliárd dolláros szintet. Ez eddig a fent említett Avatar mellett a Titanic című filmnek sikerült, amelyet azonban néhány héten belül maga mögé utasítana Az ébredő Erő.

Ami az első milliárdos mérföldkövet illeti ebben is a Csillagok Háborúja film immár a csúcstartó, ezt 12 nap alatt teljesítette a sci-fi. A korábbi csúcstartó, a Jurassic World, 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt úgy, hogy a dinoszauruszos mozi a kínai piacon is az amerikai bemutatóval egy időben mutatkozott be.

mfor.hu