1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Csaknem 40 százalékkal nőtt a Walt Disney nyeresége a szeptemberrel végződött üzleti évben, miután már a tavalyi évet is rekord eredménnyel zárta az Egyesült Államok második legnagyobb szórakoztatóipari csoportja.

A növekedés elsősorban annak tudható be, hogy jelentősen nőtt az amerikai vidámparkok látogatottsága, mert a gyenge dollár miatt az amerikaiak kevesebbet utaztak külföldre, inkább otthon költötték a pénzt. Jól szerepeltek a csoport televíziós csatornái és filmstúdiói is.

Az adózott eredmény 4,7 milliárd dollárra, részvényenként 2,26 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 3,4 milliárdról, 1,64 dollárról. Az árbevétel 5 százalékkal 35,51 milliárd dollárra nőtt 33,8 milliárdról.

Kiugró eredményeket hozott a médiaüzletág a hirdetési bevételek növekedése miatt; itt termelik meg a csoport árbevételének 40 százalékát és az üzemi eredménynek több mint a felét. A vidámparkok közül nemcsak az otthoniakat keresték fel többen, hanem a párizsit is.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!