<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mosonmagyaróvár és Kapuvár is fogadná az indiai gumiabroncsgyárat - írta a Kisalföld hétfői száma.

A lap emlékeztet: az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. a múlt héten bejelentette, hogy más helyszínt keres kétszázmillió eurós beruházásához Magyarországon, vagy más európai országban, miután elállt gyöngyösi tervétől, mert úgy érezte, ott nem fogadják szívesen.

Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere a lapnak nyilatkozva közölte: a város ipari parkjába beleillene olyan letelepedő is, mint az Apollo Tyres. A fejlesztés előtt álló ipari parkban fogadnák a zöldmezős letelepedéshez helyet kereső indiai gumiabroncsgyárat, ha szándékai megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak és illeszkednek a város rendezési tervébe.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e az esetleges letelepedés következményeként egészségkárosító környezetszennyezéstől, a polgármester azt válaszolta: máshol is működnek gumigyárak problémák nélkül - írta a Kisalföld.

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere kijelentette: az ipartelepen elvileg van 47 hektár fejlesztésbe bevonható és három hektár azonnal felhasználható terület. Kapuvár nevét a Magyarországon befektetők keresésével, letelepítésével foglalkozó cégek - így az ITD Hungary - is nyilvántartják.

Somogy megyéből két város, Marcali és Nagyatád is szívesen adna helyet az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyárnak - írta hétfőn a Somogyi Hírlap. Sütő László, Marcali polgármestere a lapnak nyilatkozva elmondta: ipari parkjukban egy negyven hektáros, egybefüggő, tulajdonjogilag rendezett területet tudnak felajánlani a beruházáshoz, jó vasúti és közúti megközelítéssel. A megyei napilap értesülése szerint Nagyatád is feliratkozott az Apollót fogadni kész városok listájára. A város az egykori laktanya területét ajánlotta fel a gyártelepítésre.

A szabolcsi Nyírbogdány képviselő-testülete is egyértelműen támogatja, hogy a település ipari parkjában valósítsa meg a beruházást az indiai vállalat - nyilatkozta a település polgármestere.

Az indiai cég az ITD Hungaryt, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséget bízta meg, hogy a tervek szerint másfélezer dolgozónak munkát adó gumiipari beruházásához új területet keressen.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.