2015. október 30. 16:19

Újabb tengeri szélerőmű-park telepítésére és üzemeltetésére kapott megbízást a Siemens a brit partoknál.

A Galloper Wind Farm Ltd. megbízásából a Siemens AG energetikai és gépipari konszern 56 szélturbinából álló tengeri szélerőmű parkot épít Nagy-Britannia délkeleti partjainál. A Siemens végzi el a létesítmény üzembe helyezését is, valamint karbantartását 15 éven keresztül.


A suffolki partoktól 27 kilométerre a nyílt vízen elterülő szélerőmű park 336 ezer háztartás éves energiaszükségletének fedezésére elegendő áramtermelési kapacitással rendelkezik majd.

A szélerőmű park teljes beruházási értéke 1,5 milliárd font-sterling (2,1 milliárd euró). A kivitelezés az idén novemberben veszi kezdetét, az üzembe helyezés pedig 2018 márciusára várható. A projekt tulajdonosai 25-25 százalék arányban az RWE, a Green Investment Bank, a Macquarie Capital befektetési társaság, valamint a Siemens Financial Services (SFS).

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.