2015. május 5. 08:37

A friss adatok szerint az idei első negyedévben 255 dolgozójától vált meg a Magyar Posta.

A Magyar Posta honlapjára felkerült negyedéves állományi statisztika szerint átlagosan az idei első negyedévben 30 470 fő dolgozott a társaságnál, ami 255-tel kevesebb a tavaly év végi adatnál. A létszám az egy évvel ezelőttinél 1231 fővel kevesebb alkalmazottat jelent.

A tévedések elkerülése végett azonban fontos megjegyezni azt is, hogy ezek a leépítések egyáltalán nem biztos, hogy konkrét kirúgásokat jelentenek. A 255 fő egy része ugyanis megüresedett és nem betöltött álláshely is lehet, például a nyugdíjba vonuló személyek pozícióját nem töltik be újabb alkalmazottal.

Ahogy az a grafikonon is látható, 2013 év elejétől kezdett el látványosabban csökkeni a Postánál dolgozók létszáma. A piac 2013 eleji liberalizációja óta ugyanis a társaság folyamatosan válik meg a dolgozóitól, amit a korábbi nyilatkozatok alapján a tevékenységek, egyes területek hatékonyságnövelése, racionalizálása és korszerűsítése indokol.

2015 első negyedévében egyébként a 30 470 dolgozó összesen 17,1 milliárd forintot keresett, melyből 169 millió a vezetői bérezést jelentette, a fennmaradó rész pedig az egyéb alkalmazottak juttatásai.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.