2010. július 13. 02:04

A tragikusnak tartott 2009-es év után is van még lentebb a hazai autópiac számára. Idén még az előző évhez képest is megfeleződött a forgalomba helyezett új gépjárművek száma.

Idén az első félévben 53,1 százalékkal csökkent a Magyarországon forgalomba helyezett személygépkocsik száma az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).  Az MGE adatai szerint a tavalyi első félévben 39.735 személygépkocsit helyeztek forgalomba, míg idén az első félévben 21510-et.

Január és június között 46,3 százalékkal esett vissza a nagykereskedelemben értékesített - az importőrök által a kereskedésekbe kiszállított, valamint az általuk közvetlenül eladott - személygépkocsik száma - derül ki az MGE összegzésből. Az adatsor szerint a tavalyi első félévben 51146 személygépkocsit értékesítettek, míg az idén az első félévben 24207-et.


A márkák közül az eladott autókat tekintve a rangsor élén a Volkswagen áll az első félévi 3198 értékesített kocsival, a második a Skoda 3065 eladott autóval, míg a harmadik legnépszerűbb márka a Ford 2898 eladott személygépkocsival.

Az MGE az idén az egész évre már csak 50 ezer személygépkocsi eladásával számol, a korábban becsült 65 ezerrel szemben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.