2011. március 18. 10:49

Több tízezer autót hív vissza a Honda az Egyesült Államokban, februárban már volt egy hasonló, világszerte 700 ezer járművet érintő akciója a cégnek.

A társaság közlése szerint 18 ezer Civic modellt rendelnek vissza a szervizekbe üzemanyag szivárgás, és 33 ezer Odysseys egyterűt az ablaktörlő lehetséges meghibásodása miatt. Mindkét modell idei.

A társaság közleménye arra nem tért ki, hogy az Egyesült Államokon kívül máshol is visszahívnak-e az érintett modellekből.

Legutóbb február elején jelezte a japán autógyár, hogy közel 700 ezer járművét hívja vissza világszerte egy hibás rugóalkatrész miatt, amely a motor leállását okozhatja.

Akkor a visszahívás a Fit, a Freed és City modelleket érintette, ezekbe szerelhettek olyan hibás rugóalkatrészt, ami gondot okozhat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.