<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére vasárnaptól a Solymárra, Nagykovácsiba, Remeteszőlősre és Pilisborosjenőre közlekedő járatokon, új járműparkkal veszi át a közösségi személyszállítást a Volánbusz Zrt. - jelentette be Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Volánbusz közbeszerzésen nyerte el a városhatárt átlépő vonalak üzemeltetését, ez a cég adta a legolcsóbb és a minden szempontból is legkedvezőbb ajánlatot - válaszolta a vezérigazgató az MTI kérdésére.

A Volánbusz 8+2 évre nyerte el a vonalak üzemeltetési jogát, azzal a feltétellel, hogy új, alacsony padlós buszokat vásárol erre a célra - erről Dévényi Gergely, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója beszélt a tájékoztatón.

A cég 11 milliárd forintos MFB hitelből, 167 buszt szerzett be erre a célra, ebből 106 darab az Euro 6-os normának megfelelő MAN jármű, míg 61 darab Euro 5-ös Rába-Volvo busz. Miután a vásárlás európai közbeszerzésen történt, a jármű származása nem szerepelhetett feltételként a tenderen - válaszolta egy újságírói kérdésre a vezérigazgató.

A vasárnap induló váltással a menetrend és a tarifa változatlan marad, csak korszerű, légkondicionált járművek járnak a korábbi öreg Ikaruszok helyett. Így Solymárra a 64-es, a 64A és a 264-es nappali, valamint a 964-es éjszakai vonalon, Pilisborosjenőre a 218-as nappali, Nagykovácsiba és Remeteszőlősre pedig a 63-as nappali és a 963-as éjszakai buszt vehetik igénybe az utasok.

Vitézy Dávid kiemelte, hogy ezek a járatok a fővároson belül is könnyítik a közlekedést. Az említett járatokon például naponta 20 ezer ember utazik, ha ők autóval közlekednének, megbénulna azon a területen Budapest közlekedése.

A péceli vonalat már átvette a Volán a BKV-tól és június végéig további 8 járatot is átvesz. Ezek a következő településeket kötik össze a fővárossal: Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Halásztelek, Szigetszentmiklós/Lakihegy illetve Törökbálint. A BKK vezérigazgatója kiemelte, hogy az elmúlt 4 évben a BKV 300 új és 200 jó állapotú használt busszal javította járműparkja átlagos életkorát.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.