2007. november 26. 12:19

December 17-re országos, határozatlan idejű sztrájkokra hívja fel a szakszervezeteket az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjszámítás új módja elleni tiltakozásul a Liga Szakszervezet.

A Liga Szakszervezet december 17-re, az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslat zárószavazásának napjára országos, több ágazatra kiterjedő, határozatlan idejű sztrájkokra hívja fel a magyarországi szakszervezeteket az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjszámítás 2008. január 1-jétől érvényes számítási módja elleni tiltakozásul.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten elmondta: bár a november 21-i Társadalmi Szolidaritás Napja akciójának hatására a kormány részéről történtek apróbb visszalépések, de lényegi elmozdulás nem történt a két kifogásolt témában.

A Liga Tanács november 21-i határozata alapján - mely szerint folytatni kell az országos nyomásgyakorló akciókat - az elnökség hétfőn úgy határozott, hogy a december 15-én 11 órakor a Kossuth téren ismét tüntetéseket tartanak.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.