<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Visszatér a Nokia márka az okostelefonok piacára - jelentette be szerdán a finn Nokia, miután 10 éves exkluzív licencszerződés keretében a Finnországban újonnan bejegyzett HMD Global Oy befektetési társaság veszi át a Nokia mobiltelefon technológiai szabadalmait és emellett arculattervezési jogokat is kap okostelefonok és táblagépek globális értékesítésére.

A szabadalmi díjakat a Nokia Technologies kapja. A manapság már csak mobil távközlési hálózati berendezések gyártásával és technológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkozó Nokia megtartotta mobiltelefon-technológiai szabadalmait, amikor készüléküzletágát eladta a Microsoftnak.

A Nokia okostelefon-licencértékesítési szerződésével egy időben a Microsoft 350 millió dollárért eladta a Nokiától 2014-ben megvásárolt "egyszerű" mobiltelefonok gyártási és értékesítési jogát a gyártással foglalkozó vietnami üzemekkel együtt. Az "egyszerű" (feature phone) Nokia-márkás mobiltelefon készülékek gyártásával a Microsofttal kötött szerződés értelmében a tajvani Foxconn Technology Group leányvállalata, a FIH foglalkozik majd.

A Nokia befektetőként nem vesz részt a HMD Global Oy társaságban. A Nokia közleménye szerint a HMD a mobiltelefonok forgalmazásából származó bevételéből 500 millió dollárt fog az elkövetkező három évben beruházásokra és globális marketing kampányra fordítani.

A régi Nokiák!

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.