2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Visszatér a Nokia márka az okostelefonok piacára - jelentette be szerdán a finn Nokia, miután 10 éves exkluzív licencszerződés keretében a Finnországban újonnan bejegyzett HMD Global Oy befektetési társaság veszi át a Nokia mobiltelefon technológiai szabadalmait és emellett arculattervezési jogokat is kap okostelefonok és táblagépek globális értékesítésére.

A szabadalmi díjakat a Nokia Technologies kapja. A manapság már csak mobil távközlési hálózati berendezések gyártásával és technológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkozó Nokia megtartotta mobiltelefon-technológiai szabadalmait, amikor készüléküzletágát eladta a Microsoftnak.

A Nokia okostelefon-licencértékesítési szerződésével egy időben a Microsoft 350 millió dollárért eladta a Nokiától 2014-ben megvásárolt "egyszerű" mobiltelefonok gyártási és értékesítési jogát a gyártással foglalkozó vietnami üzemekkel együtt. Az "egyszerű" (feature phone) Nokia-márkás mobiltelefon készülékek gyártásával a Microsofttal kötött szerződés értelmében a tajvani Foxconn Technology Group leányvállalata, a FIH foglalkozik majd.

A Nokia befektetőként nem vesz részt a HMD Global Oy társaságban. A Nokia közleménye szerint a HMD a mobiltelefonok forgalmazásából származó bevételéből 500 millió dollárt fog az elkövetkező három évben beruházásokra és globális marketing kampányra fordítani.

A régi Nokiák!

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!