<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek a hiánypótlás után újra kell értékelnie a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására és építésére kiírt közbeszerzést, illetve 3 millió forint bírságot kell fizetnie - a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) erről szóló határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A tavaly decemberben megjelent közbeszerzési felhívásra 4 ajánlat érkezett. Ezek: az Euro-Híd-Wiva Konzorcium (vezetője az A-Híd Építő Zrt., tagjai pedig a Vasútépítők Kft., a H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, és az EuroAszfalt Kft.), az ajánlati ár 12,9 milliárd forint; az Eurokapu-2011 Konzorcium (vezetője a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a tagjai pedig a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a Szentesi Vasútépítők Kft., továbbá a KELET-ÚT Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft.) 13,9 milliárd forint; az S-D Konzorcium (vezetője a prágai Subterra a. s., a tagja pedig a pozsonyi Doprastav a. s.) 13,4 milliárd forinttal; végül pedig a Záhony II. Konzorcium (vezetője az OHL ZS a.s., a tagjai pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., a Középszolg Kft., valamint az Arcadom Zrt.) 13,5 milliárd forintos ajánlati árral.

Hiánypótlás után az ajánlatkérő az Euro-Híd-Wiva Konzorciumot hirdette ki nyertesnek. Jogorvoslatért az Eurokapu-2011 Konzorcium és az S-D Konzorcium fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. Az első cég kifogásait a KDB elutasította, viszont a második cégnél megalapozottnak találta azt a kifogást, hogy a nyertes csak a hulladék elszállítására adott be igazolást, a befogadásra, kezelésre és elhelyezésre viszont nem, így arra hiánypótlást kell kérni. Az Eurokapu a megkívánt nyilatkozatokat nem konzorciumként, hanem a tagok nyilatkozataiként adta be, így ezt a hiányosságot is pótolni kell. Ugyan csak hiányzik az Eurokapu munkavédelmi nyilatkozata, amely szintén pótolandó.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.