2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek a hiánypótlás után újra kell értékelnie a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására és építésére kiírt közbeszerzést, illetve 3 millió forint bírságot kell fizetnie - a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) erről szóló határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A tavaly decemberben megjelent közbeszerzési felhívásra 4 ajánlat érkezett. Ezek: az Euro-Híd-Wiva Konzorcium (vezetője az A-Híd Építő Zrt., tagjai pedig a Vasútépítők Kft., a H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, és az EuroAszfalt Kft.), az ajánlati ár 12,9 milliárd forint; az Eurokapu-2011 Konzorcium (vezetője a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a tagjai pedig a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., a Szentesi Vasútépítők Kft., továbbá a KELET-ÚT Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft.) 13,9 milliárd forint; az S-D Konzorcium (vezetője a prágai Subterra a. s., a tagja pedig a pozsonyi Doprastav a. s.) 13,4 milliárd forinttal; végül pedig a Záhony II. Konzorcium (vezetője az OHL ZS a.s., a tagjai pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., a Középszolg Kft., valamint az Arcadom Zrt.) 13,5 milliárd forintos ajánlati árral.

Hiánypótlás után az ajánlatkérő az Euro-Híd-Wiva Konzorciumot hirdette ki nyertesnek. Jogorvoslatért az Eurokapu-2011 Konzorcium és az S-D Konzorcium fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. Az első cég kifogásait a KDB elutasította, viszont a második cégnél megalapozottnak találta azt a kifogást, hogy a nyertes csak a hulladék elszállítására adott be igazolást, a befogadásra, kezelésre és elhelyezésre viszont nem, így arra hiánypótlást kell kérni. Az Eurokapu a megkívánt nyilatkozatokat nem konzorciumként, hanem a tagok nyilatkozataiként adta be, így ezt a hiányosságot is pótolni kell. Ugyan csak hiányzik az Eurokapu munkavédelmi nyilatkozata, amely szintén pótolandó.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!