<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Tervezi a visszatérést a okostelefon üzletbe a Nokia, de csak a készülékek tervezésével foglalkozna, a gyártást más vállalatoknak adná át - közölte kedden a finn vállalat.

A mobiltelefon üzletben kezdetben piacvezető finn vállalatot már évekkel ezelőtt kiszorította az okostelefon piacról a Samsung és az Apple.

A Microsoft tavaly áprilisban vette át a Nokia okostelefon üzletágát összesen 9,5 milliárd dollárért, de az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket sem a nyereség, sem a piaci részesedés terén. A Microsoft ezért a múlt héten 7,6 milliárd dollár veszteséget írt le az okostelefon üzletágban és 7800 alkalmazottat bocsátott el.

Satya Nadella vezérigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Microsoft az eddiginél erősebben összpontosít majd az okostelefon üzletágra, amin piaci elemzők szerint szűkebb modellpalettát kell érteni. Terry Myerson pedig, a Windows üzletág vezetője hétfőn közölte, hogy július végén Windows 10 operációs rendszeren futó új prémium kategóriás okostelefonokkal jelennek meg a piacon.

A piacon már hónapok óta folynak a találgatások a Nokia visszatéréséről az okostelefon piacra valamely közreműködő partnerrel. Egy ilyen üzleti konstrukcióban jelent meg például a Windows helyett az Android operációs rendszeren futó és egyelőre még csak néhány országban kapható Nokia N1 táblagép is.

A Nokia keddi tájékoztatása szerint a Microsofttal kötött szerződés értelmében okostelefon készülék Nokia márkanév alatt legkorábban 2016 negyedik negyedévében jelenhet meg a piacon. A Microsoft a Nokia okostelefon üzletágának megvásárlásakor csak a Lumia modellnevet vette át, a Nokia márkanevet nem.

A fejlődő térségekben, ahol a viszonylag olcsó mobiltelefon készülékek még széles körű használatban vannak, a Nokia márkanév továbbra is erős marketing értékkel bír.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.