4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly nyáron a fél világ a Nintendo mobil applikációjával, a Pokémon Goval játszott. Március elején jön a cég új konzolja, olyan klasszikusok folytatásával, mint a Super Mario vagy a The Legend of Zelda.

A konzolok szerelmesei valószínűleg már most várják március 3-át, hiszen akkor mutatja be új gépét a Nintendo. A japán vállalat a konzolok úttörője volt, számos legendás játék fűződik a cég nevéhez, a 2000-es évek elején viszont nem bírta a tempót a Sonyval (Playstation) és a Microsofttal (XBox) és úgy nézett ki, hogy végleg eltűnnek. A vállalat azonban nem adta fel, és újragondolt koncepcióval rukkolt elő, amelyet a Wii nevű konzol testesített meg, ez pedig új pályára állította a vállalatot. A 2006 végén piacra dobott termék felett persze időközben eljárt az idő, ám az elektronikai vállalat igyekezett folyamatosan rivaldafényben maradni.

Ezt segítette például a tavaly kiadott mobil applikációs játék, a Pokémon Go, amely óriási siker lett. A szakértők között ugyan nincs teljes egyetértés, hiszen a béta verzióként debütált játék óriási őrületet váltott ki, ám a folyamatot nem sikerült elvinni odáig, hogy ebből egy "össznépi közösségi játék" legyen, leragadt a magányos vadászatnál a történet. Ez pedig előrevetítette, hogy a gyors felfutást hasonló ívű kifulladás kövesse.

Most viszont a Nintendo ismét teljes játékélményt és számos újítást ígér. A március elején piacra kerülő új konzol, a Nintendo Switch ugyanis hamarosan elérhető lesz. Az információkat persze elkezdték csöpögtetni, és néhány részlet már nyilvánosságra került a játékgépről.

Ilyen lesz a Nintendo Swich (Forrás: Nintendo)

Az eddig megismertek alapján persze a szakértői reakciók is megjelentek, és megoszlanak a vélemények arról, hogy Nintendo Switch a nem túl sikeres Wii U utódjaként milyen pályát futhat be. A legutóbbi konzoljuk ugyanis az eddigi legrosszabb értékesítési adatokat produkáló darab volt, így sokan azzal érvelnek, hogy annál a Switch számai csak jobbak lehetnek. A Wii U bukásának hátterében részben az állt, hogy nem volt elég széles a játékok kínálata, ebből tanulva a Nintendo már most bejelentette, hogy komoly portfólióval fog startolni az új gép.

Az egyik legnagyobb újítás pedig az lesz, hogy az olyan játékok esetén, amikor egymás ellen küzdenek a résztvevők, a megszokottakkal ellentétben nem a képernyőt bámulva egymás mellett kell majd játszani, hanem szemtől szemben. Ezt a hírek szerint elsősorban a kontrollernek köszönhetően tudják majd megtenni, ami már a Wii esetében is a játékgép „lelke” volt. Az új kontrollernél a cég azt ígéri, hogy levehetők lesznek vezérlők, amelyek az eredeti Wii-nél már megszokott mozgásérzékelő funkcióval lesznek ellátva, de emellett lesz bennük még egy infravörös kamera is, amely képes észlelni kézmozdulatokkal.

Ez lesz a kontrollerek új királya? (Forrás: Nintendo)

Szintén újítás lesz, hogy ellentétben a hagyományos konzolokkal, nem lesz helyhez kötött a játékos és gyakorlatilag bárhol lehet majd játszani a Nintendo Switch-csel. A trükk az lesz, hogy a Switch kvázi kettő az egyben gép lesz, ugyanis az otthoni játékkonzol mellett egy hordozható játékkonzolt is tartalmaz. Ugyanazokat a játékokat lehet majd mindkét eszközön használni, és az ígéretek szerint zökkenőmentes lesz a gépek közötti átmenet. A mobil verzió a Joy-Con vezeték nélküli kontrollerek mellett egy tabletszerű képernyőt tartalmaz.Ami a játékkínálatot illeti, a Nintendo igyekszik a rajongók kedvében járni. Lesz néhány, amit átmentenek a Wii U legkedveltebb darabjai közül, így a Mario Kart 8 vagy a Splatoon adaptált verziója biztosan elérhető lesz. A legendás vízvezeték szerelő a Super Mario Odyssey című játékban is ott lesz majd. A legnagyobb várakozás valószínűleg a The Legend of Zelda új részét előzi meg, mely Breath of the Wild címet viseli, ezt a gamerek a konzol megjelenésekor már megvásárolhatják. A Nintendo azt közölte, hogy a konzol megjelenését követően rövid időn belül legalább 80 programból választhatnak majd a játékosok, a saját fejlesztéseik mellett többek között az EA legfontosabb sport szimulációs játékai mellett, az egyik legjobban várt sci-fi RPG szerepjáték, a Mass Effect: Andromeda is elérhető lesz majd.Érdekesség, hogy a tőzsdei befektetők az ígéretesnek tűnő információk ellenére sem szavaztak bizalmat egyelőre az új konzolnak, a Nintendo részvényei ugyanis a pénteki kereskedésben 6 százalékkal zuhantak a tokiói tőzsdén.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!