2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A bíróság másodfokon is igazat adtak a Közgépnek, így a vállalat ismét indulhat majd közbeszerzéseken.

A bíróság mai döntésével másodfokon is a Közgépnek adott igazat a Közbeszerzési Hatósággal (KbH) szemben, így a vállalatnak a közbeszerzésektől való 3 éves eltiltása érvényét veszti. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Az ítélet értelmében mostantól újra pályázhat közbeszerzéseken a Közgép, más kérdés, hogy a politikai ellenszélben várhatóan kevés alkalommal tudnak majd nyerni.

Így újul meg a pesti Duna-part

A másodfokú tárgyaláson ismét a két komphajó zárt fedélzetének a fogalma volt téma. A vitatott pályázat során előírták referenciának, hogy minden pályázónak fel kell mutatnia többek között két 500 négyzetméteres zárt fedélzettel rendelkező hajót, és egy 700 négyzetméteres zárt fedélzetű szállítóhajót is. A KbH szerint a Közgép, illetve az alvállalkozója által biztosított egyik hajó fedélzete – hiába rendelkezett igazolással a szerb közlekedési minisztériumtól - néhány négyzetméterrel kisebb volt, mint az előírt 500 négyzetméter. Ez pedig a hatóság szerint hamis adatközlésnek számít, és a lehető legsúlyosabb ítéletről, a 3 éves kizárásról határozott a Közgép esetében. A most lezárult perben Simicska Lajos cége ezt a döntést támadta meg sikeresen.

Ahogy korábban arról többször beszámoltunk, az első Orbán kormány alatt a Közgép volt a közbeszerzések sztárja, gyakorlatilag csak akkor nem nyertek, amikor nem indultak egy pályázaton. Orbán Viktor és Simicska Lajos zajos szakítása óta viszont Mészáros Lőrinc cégei törtek látványosan előre, de az időnként új Közgépnek is titulált Duna Aszfalt is nyertese volt Simicska kiszorításának.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!