<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Ukrajna 378,22 millió dollár előleget utalt át a decemberi földgáz-szállítások ellenében - közölte szombaton a Gazprom szóvivője.

Az ukrán állami Naftohaz energiaipari vállalat pénteken jelentette be a decemberi gázszállítások ellenértékének az átutalását. Szombaton a Gazprom megerősítette az összeg kifizetését.

Az előleg átutalása lehetővé teszi, hogy a Gazprom az idén június óta első alkalommal - amikor a kifizetetlen számlákra hivatkozva leállította a gázszállítást Ukrajnának - ismét megkezdje a szállításokat. A felek között októberben létrejött megállapodás értelmében a szállítások az átutalás beérkezését követően 48 órán belül kezdődnek meg.

A Naftohaz nem közölte mennyi gázt szándékozik vásárolni a Gazpromtól, az energiaipari miniszter egy korábbi nyilatkozata alapján azonban mintegy egymilliárd köbméterről lehet szó. Az oroszországi médiában szombaton megjelent értesülések szerint is egymilliárd köbméterre teszik a vásárolt mennyiséget.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.