<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ukrajna nem fogja tartani magát az Oroszországgal jelenleg érvényben levő gázmegállapodásához annak teljes tízéves időtartama alatt, és keresi a lehetőséget az árcsökkentésre - jelentette ki Mikola Azarov ukrán kormányfő pénteken.

"Tárgyalunk Oroszországgal és azt mondjuk: ha szavunkat nem hallják meg, el fogunk gondolkodni más lehetőségeken, de nem fogjuk tíz évig a megkötött szerződéshez tartani magunkat" - fogalmazott sajtóértekezletén.

Oroszország - Azarov szerint - ezt megérti, de "minél hosszabb ideig tartja érvényben a szerződést, annál jövedelmezőbb a számára". Ugyanakkor hozzátette, hogy Ukrajna nem fogja zsarolni Oroszországot a megállapodás felülvizsgálata miatt.

A 2009 januárjában - az orosz-ukrán gázvita lezárásaként - kötött, az ukrajnai gázszállításra és a tranzitra vonatkozó szerződések egyaránt tíz évre szólnak. A szerződés aláírása volt Ukrajna feltétele az orosz gáz 2009. január 7-én leállított európai szállításának felújításához.

hirdetés

Vlagyimir Putyin akkor reményét fejezte ki, hogy a tízéves időtartam lehetőséget ad a hosszú távú, megbízható és stabil kapcsolat kialakítására mind Ukrajnával, mind az európai felhasználókkal.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.