Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ezentúl UniCredit Bank néven működik a HVB. Ennek oka, hogy az UniCredit másfél évvel ezelőtt felvásárolta a HVB-BA/CA Bankcsoportot - mondta Patai Mihály, a bank vezérigazgatója a hitelintézet keddi sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató elmondta, hogy az elmúlt évről az anyabankra vonatkozó szigorú tőzsdei szabályok miatt adatokat nem közölhet, ám annyit elárult, hogy a bank jól zárta a 2006. évet, minden tervmutatót sikerült teljesíteni.

A HVB Bank a mérlegfőösszeget tekintve a hetedik a magyar bankpiacon. A hetedik helyezéssel az olasz tulajdonos nem elégedett, a bank ezért érdeklődik az FHB privatizációja iránt, és várhatóan indulni fog a privatizációs folyamatban - közölte a vezérigazgató.

Patai Mihály elmondta, hogy jelenleg 75 bankfiókkal rendelkezik a hitelintézet. Ezek új lógóval történő átalakítása ez év február közepéig megtörténik, és a bank az idei év közepéig további tíz fiókot nyit majd. Az új márkanévre való átállás költségét a bank vezérigazgatója nem közölte, még becsült összeget sem árult el.

Patai Mihály kifejtette, hogy az UniCredit Csoport Európa húsz jelentős piacán van jelen, több mint hétezer bankfiókban mintegy 35 millió ügyfélnek nyújt pénzügyi szolgáltatásokat. A csoport Közép-Kelet-Európában 17 országban háromezer fiókot üzemeltet és több mint 24 millió ügyfélkapcsolattal rendelkezik.

Az új márkát, vagyis az UniCredit nevet 2007-ben elsőként a magyar HVB Bank veszi át, majd ezt követően még az idei év során számos országban - a Cseh Köztársaságtól Ukrajnáig - a működő csoporttagok is nevet váltanak, hogy erősebbé és egységesebbé váljék a bankház megjelenése a közép-kelet-európai térségben - magyarázta Patai Mihály.

A vezérigazgató ismertette: az európai pénzpiacon az UniCredit a negyedik legjelentősebb hitelintézeti csoport, jelenleg piaci értéke 72 milliárd euróra rúg.

Az UniCredit olasz tulajdonosa azt várja, hogy a volt HVB 2008 végére hét százalékos piaci részesedést érjen el a magyar bankpiacon. Mindeközben nem romolhat a magyarországi UniCredit költség/bevétel hányadosa, azaz igen hatékony működést vár el a banktól a tulajdonos.

A vezérigazgató szerint a magyar bankpiac 2007-ben is két számjegyű, vagyis tíz százalék fölötti bővülést ér el, ami jóval meg fogja haladni a kormányzat által várt mintegy 2-2,5 százalékos ez évi GDP-növekedést. A jelentős dinamika a lakossági bankpiacon lesz majd legjobban megfigyelhető, ez azonban úgy megy végbe, hogy várhatóan csökken a lakossági betétek állománya, miközben a magánügyfelek rossz hiteleinek aránya nő.

Elmondta, hogy a múlt évi teljesítményadatokat nem közölheti, a HVB Bank tavalyi mérlegfőösszege valószínűleg mintegy 4,4 milliárd euró volt 2006-ban.

Patai Mihály rámutatott, hogy hosszabb távon a korábbi HVB Bank Hungary lakosság iránti elkötelezettsége növekedni fog, mert az UniCredit Bank - a hagyományokból kiindulva - a jövőben a mostaninál nyitottabb lesz a lakosság felé.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.