<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az ausztrál Wildhorse Energy Ltd. együttműködési megállapodást kötött az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt.-vel a mecseki uránbánya megnyitásával kapcsolatban – számol be a Napi Gazdaság.

A Mecsekérc a kutatási tevékenységben vesz részt és új termelőüzem létesítése esetén a tervezésben és az engedélyeztetési eljárásban, valamint a létesítésben is lesz szerepe - mondta Erős György vezérigazgató.

Bányaművelés utoljára már ezer méter mélységben folyt, de most ennél kisebb mélységben is vizsgálják a kitermelés lehetőségét. A zrt. az uránbánya-vállalat jogutódja, a cégből 2004-ben vált a ki a Mecsek-Öko Kft., amely a volt bánya rekultivációját végzi.

A vezérigazgató szerint a most kötött megállapodás lényegében nem befolyásolja a már korábbi ütemezést: a bánya újranyitása 2011-2012 körül várható. A Wildhorse összesen 72 négyzetkilométer területen vizsgálhatja a gazdaságos uránérc-kitermelés lehetőségét, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.