TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. január 12. 09:12

28 millióan választották a fapados légitársaságot.

Rekordszámú utast szállított 2017-ben a Wizz Air, áll a cég pénteki, évösszegző közleményében. Ez 28 millió főt jelent, és mintegy 24%-os növekedést 2016-hoz képest. A magyarországi járatok 4,4 millió utast szállítottak tavaly, ez éves szinten 18%-os növekedést jelent.

A közlemény felidézi az éves fejlesztéseket is. Eszerint 14 új repülőgép csatlakozott a Wizz Air flottájához: a 13 Airbus A321-essel és egy Airbus A320-assal a flotta így már 88 gépet számlál. Ebből 11 gép a budapesti és a debreceni bázishoz tartozik, egyikük új.

Egy másik fontos mérföldkőként értékelik, hogy a Wizz Air aláírta eddigi legnagyobb repülőgép-megrendeléséről szóló megállapodását az Airbusszal, 146 új Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép megvásárlásáról. Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik, amellyel a WIZZ 2026-ig biztosítja az új gépek érkezését.

A társaság két új bázist nyitott tavaly: London Lutont az Egyesült Királyságban és Várnát Bulgáriában. Tovább bővítették útvonalhálózatukat, hét újabb repülőtérrel és több mint 100 új járattal. Magyarországról 17 új útvonalat indítottak.

2018-ban 5,7 millió ülőhelyet kínálnak hazai járataikon, ez 24%-al több, mint az előző évben. A tavasszal Budapestre érkező két új A321-es repülőgép a Wizz Air magyarországi flottáját 14 gépre növeli - ebből egy Debrecenben állomásozik - és ezáltal a légitársaság hazai munkatársainak létszáma mintegy 830 főre növekszik, beleértve a fedélzeti, és az irodai pozíciókat egyaránt.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.