<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A Volkswagen (VW) szerint nyolcmillió dízelüzemű járműbe telepítették az emissziós értékeket manipuláló szoftvert az Európai Unióban - derült ki abból a levélből, amit a VW a német törvényhozásnak küldött.

A Reuters hírügynökség által idézett, október 2-i keltezésű levél szerint az 1,2-es, 1,6-os és 2,0 literes, EA189 dízelmotorral ellátott autók érintettek. A Handelsblatt című üzleti lap írt először a levélről, amelyet a német alsóház közlekedési bizottságnak és azon tartományoknak küldött el a német autógyár, ahol VW gyárak találhatók. A levélben a konszern bocsánatot kér a "néhány ember által elkövetett helytelen cselekedetért", és a tények teljes körű feltárását ígéri.

A VW korábbi közleménye szerint világszerte 11 millió kocsi fut manipulált motorral. Matthias Müller, a VW új vezérigazgatója kedden Wolfsburgban, a vállalat székhelyén találkozik a dolgozókkal, szerdán pedig eligazítást tájékoztatja a felügyelőbizottságot.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.