2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Porsche Hungaria 3 Volkswagen gépkocsit bocsát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)rendelkezésére. A mintegy 30 millió forintos támogatással a Volkswagen a magyar olimpiai mozgalom aranyfokozatú támogatója lett.

A három autó átadásáról szóló szerződést szerdán írta alá Eppel János, a Porsche Hungaria (PH) ügyvezető igazgatója és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A megállapodás illeszkedik a Volkswagen konszern és a Pekingi Olimpia Szervezőbizottsága között 2004 júniusában kötött szerződéshez, amely értelmében a Volkswagen 2008-as olimpia hivatalos szállítója.

Eppel János tájékoztatása szerint a Porsche Hungaria az idén 220-250 millió forintot fordít a magyarországi sport szponzorálására. A támogatás összege a cég elmúlt 16 éves tevékenysége alatt fokozatosan nőtt az eredményesség illetve a lehetőségek függvényében. A Porsche Hungaria csoport árbevétele tavaly megközelítette a 170 milliárd forintot.

A cég tavaly 8 szakági szövetséget és 8 egyesületet, több sportolót egyénileg, valamint 11 sporteseményt szponzorált. A támogatott sportágak között van az öttusa, a kajak-kenu, a jégkorong, a vitorlás, az úszás, amelyeken a társaság által forgalmazott márkák, a VW, a Skoda, az Audi és a Seat osztozkodnak.

Schmitt Pál elmondta: a MOB az idén mintegy 350 millió forint támogatáshoz jut a hazai cégektől, ennek egy része készpénz, másik része termék vagy szolgáltatás. A testület mintegy 20 társasággal van szerződéses viszonyban, a legmagasabb, évi 30-40 millió forintos támogatást nyújtó cégek gyémántfokozatú támogatók, ilyen például az E.ON, a T-Mobile, az Adidas és a Szerencsejáték Rt. Az aranyfokozatú szponzorok évi 10-20 millió forinttal segítik a MOB munkáját.

Schmitt Pál szólt arról, hogy a MOB tervei között szerepel egy marketing kft létrehozása, amely olimpikonok segítségével gyűjtene támogatókat a mozgalom számára a gazdaság területéről. A MOB elnöke perspektivikus területnek látja ebből a szempontból az olaj- az élelmiszer-, tej- és édesipart. A kft. várhatóan februárban megkezdi működését.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!