<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az államnak ajándékozná üzletrészének és a kutatási jogoknak a felét a pécsi bányamérnöki cég egyik tulajdonosa, tonnában kifejezve százmilliós nagyságrendű mecseki szénvagyonról van szó - számol be a Magyar Nemzet.

Az újság csütörtöki cikke szerint a Calamites Kft. korábbi ügyvezetője és 50 százalékos tulajdonos, Verbőczi József nem látja biztosítottnak, hogy állami szándék és finanszírozás nélkül megvalósítható legyen a mecseki szénbányászat beindítása, ezért is ajánlotta fel üzletrészét ajándékozás formájában az államnak.

Kiemelte, az ajándék értéke az eddig megvalósult földtani kutatásokban, a kiaknázási technológia terveiben, engedélyeztetési dokumentumokban is tárgyiasul. Üzleti értéke pedig az alakuló állami energiapolitika függvényében vagy semmi, vagy akár horribilis is lehet.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.