1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

November 27-én kötött kölcsönszerződést az állami tulajdonú Eximbank Andy Vajna cégével, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel 21 millió euró, azaz 6,72 milliárd forint értékben. A hitelt Vajnáéknak a TV2 megszerzésére kellett fordítaniuk, tudta meg a valasz.hu.

A portál szerint az Eximbank "versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt" nyújtott, deklaráltan "a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából".

A válasz.hu emlékeztet rá, hogy az Eximbank eredeti küldetése az, hogy a magyar exportőröket finanszírozási konstrukciókkal segítse, márpedig a filmipari kormánybiztos belföldi tévébeszerzésének nincs köze a külkereskedelemhez, sőt az állami gazdaságfejlesztési célokat sem szolgálja.

Ugyanakkor az Eximbanknak egy ideje van már olyan "unortodox" terméke (a "versenyképességet javító belföldi befektetési hitel"), amelyben nyoma sincs az exportelvárásnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!