2015. augusztus 12. 03:40

Mivel ma van a Sziget Fesztivál első napja, górcső alá vettük a szervezőcég tavalyi eredményeit. Nagyot kaszáltak 2014-ben a tulajdonosok.

Nagyot nőtt tavaly a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. bevétele, nyeresége pedig több mint háromszorosára emelkedett. Míg 2013-ban 7,3 milliárd forint bevételből 103,8 millió forintos mérleg szerinti eredményt hoztak össze, addig tavaly a 9,2 milliárdos bevétel már 350,8 millió forintos nyereség elérésére volt elég.

Bár a nyereség nagyon sok tényezőn múlik, azt már most tudjuk, hogy a cég által szervezett Volt Fesztivál és a Balaton Sound is rekordszámú látogatót vonzott idén és a jelenleg zajló Szigettel kapcsolatban is meglehetősen optimistán nyilatkoztak a szervezők. Igaz – mint arról Gerendai Károly már idén februárban beszélt – a Sziget büdzséjét 3,6 milliárdról 4,4-re emelték, amely emelésnek a felét Robbie Williams „viszi el”.

Ennek fényében egyáltalán nem kivitelezhetetlen, hogy a cég képes legyen 150 millióval növelni nyereségét és átlépni a "lélektani" félmilliárdos határt.

Visszatérve a cég tavalyi eredményére, a nyereség növekedése mögött többek között az áll, hogy az anyagjellegű ráfordítások növekedése elmaradt az értékesítés nettó árbevételének emelkedésétől, mialatt nőttek az egyéb bevételek is, a személyi jellegű ráfordításokat pedig több mint 17 százalékkal tudták lefaragni.

A cég tulajdonosai tavaly is osztalékfizetés mellett döntöttek, amelyhez igénybe vették az eredménytartalékot is, így 410 milliót tudtak kivenni a cégből. A cég saját tőkéje 2014 végén 1,65 milliárd forint volt, szemben az előző évi 1,71 milliárddal. Ezen belül az eredménytartalék „elfogyott”, 1,7 milliót tesz ki.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.