2015. február 27. 11:01

Közel kétmillió eurót ruház be a GM, ám a bejelentés mégis csalódást keltő. Sokan ugyanis a gyár bővítését remélték, de "csak" egy új oktatóközpont jön létre.

Új oktatóközpontot hoz létre az Opel a szentgotthárdi motorgyár területén 1,7 millió eurós (bő 500 millió forintos) beruházással - jelentette be az Opel csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Joachim Koschnicke elmondta: a beruházási összegből 700 ezer eurót a központ épületének kialakítására, 1 millió eurót eszközbeszerzésre fordítanak.

Az Opel munkaerő-utánpótlását biztosító, és a nyugat-magyarországi régióban a duális képzést támogató központ már az idén őszre elkészül - mondta az alelnök. Bejelentették azt is, hogy az Opel anyavállalatának, a General Motorsnak az üzleti szolgáltató cége, a GBS májusban irodát nyit Budapesten, amely kezdetben 40 embernek fog munkát adni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.