2007. szeptember 21. 07:39

További helyeket nem zárhat be a Magyar Posta Zrt., ezért vállakozásba adna 1184 postát, a hatékonyabb üzemeltetés érdekében, írja a Napi Gazdaság.

Közbeszerzési pályázatot ír ki a Magyar Posta Zrt. 1184 posta üzemeltetésére. A tervek szerint öt körben pályáztatnak. Az első négy megyét - Komárom, Somogy, Szabolcs, Heves - érint, ahol várhatóan 220 postának lesz 2008. július elsejével új üzemeltetője. Az első pályázat tapasztalatai alapján folytatódik a többi megyében a kiszervezés.

Az új üzemeltetők mindazt a szolgáltatást kötelesek lesznek nyújtani, amelyet jelenleg elérhet a lakosság a Magyar Posta üzemeltetésében. Vállalkozásba a legkisebb postákat adnák, amelyek évi 2,5-10 milliós forgalmat bonyolítanak. A lépéstől 2009-ben 2,5 milliárd forint hálózati költségmegtakarítást várnak; mindez javíthatja a cég eredményességét.

Jelenleg valamivel több mint 2800 postahelyet működtet a társaság, az idei tervezett nettó értékesítési árbevétel 162,9 milliárd forint, amelyhez 5,15 milliárdos üzemi eredmény társul. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.