<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Egyre nehezebb a zenei kiadók kereskedelmi tevékenysége, mert Magyarországon minden megvásárolt zenei cd-re legalább három-négy illegális másolat jut - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

Az elmúlt tíz évben az eladások száma majdnem a felére esett vissza, az átlagos forgalom kiadványonként egy-két ezer példányra zsugorodott. Nagyon nehéz érvényt szerezni a szerzői jogoknak is, mert a közvélemény nem tekinti lopásnak a kalózkodást - mondta el a lapnak Jeszenszky Zsolt, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Mahasz) és a ProArt munkatársa.

A legnagyobb gondot a világhálón, a fájlcserélő oldalakon terjedő illegális zenei másolatok jelentik. Emiatt a ProArt folyamatosan figyeli az internetet, és ha ilyen anyagok nyomára bukkannak, a szerverüzemeltetőket azok törlésére kérik.

Szakmai vélemények szerint - bár a jogszabályok megfelelőek és a bűnüldöző szervek munkája is kielégítő - a jogerős ítéleteknek mégsincs elrettentő ereje - írja a Napi Gazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.