<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ugyanazok a feltételek szerepelnek a hatodik tévéelnöki pályázat jövő héten megjelenő szövegében, mint az előzőben - értesült a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagjától az MTI csütörtökön.

Czeglédi László, a testület vezetője annyit mondott, hogy a jelentkezési felhívásban ugyanazok a feltételek szerepelnek, mint a két hónappal ezelőtt közzétettben.

Akkor, valamely európai uniós tagállam teljes jogú állampolgárságának, az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeretnek, a büntetlen előéletnek, az MA fokozatú végzettségnek, a legalább ötéves vezetői gyakorlatnak és a tárgyalóképes angol nyelvtudásnak az igazolása mellett, írásban kellett vállalnia a pályázónak, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, valamint nyilatkozik arról, hogy semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival.

Szerdán döntött az új pályázat kiírásáról a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége; az egyhangúlag meghozott döntés szerint jövő hétfőn és kedden teszik közzé a napilapokban a jelentkezési felhívást, a pályamunkák beadásának határideje augusztusban jár majd le, és szeptember első napjaiban tehetnek kísérletet az elnökjelölésre, ennek sikere esetén pedig a választásra.

Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a procedúra; akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-delegálti voksokkal az elnökség.

A civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a javaslat.

Ezzel két hete az MTV egy rekordot már megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért. Július közepén vehetünk búcsút az eddigi - tíz esztendővel ezelőtt született - csúcstól, mégpedig a leghosszabb ügyvezetésétől.

Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008. március eleje óta vezeti az MTV-t.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.