TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ugyanazok a feltételek szerepelnek a hatodik tévéelnöki pályázat jövő héten megjelenő szövegében, mint az előzőben - értesült a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagjától az MTI csütörtökön.

Czeglédi László, a testület vezetője annyit mondott, hogy a jelentkezési felhívásban ugyanazok a feltételek szerepelnek, mint a két hónappal ezelőtt közzétettben.

Akkor, valamely európai uniós tagállam teljes jogú állampolgárságának, az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeretnek, a büntetlen előéletnek, az MA fokozatú végzettségnek, a legalább ötéves vezetői gyakorlatnak és a tárgyalóképes angol nyelvtudásnak az igazolása mellett, írásban kellett vállalnia a pályázónak, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, valamint nyilatkozik arról, hogy semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival.

Szerdán döntött az új pályázat kiírásáról a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége; az egyhangúlag meghozott döntés szerint jövő hétfőn és kedden teszik közzé a napilapokban a jelentkezési felhívást, a pályamunkák beadásának határideje augusztusban jár majd le, és szeptember első napjaiban tehetnek kísérletet az elnökjelölésre, ennek sikere esetén pedig a választásra.

Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a procedúra; akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-delegálti voksokkal az elnökség.

A civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a javaslat.

Ezzel két hete az MTV egy rekordot már megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért. Július közepén vehetünk búcsút az eddigi - tíz esztendővel ezelőtt született - csúcstól, mégpedig a leghosszabb ügyvezetésétől.

Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008. március eleje óta vezeti az MTV-t.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.