TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A munkaerőpiaci szervezet korszerűsítése keretében július 1-jével az Országos Munkaügyi Kutató és Módszertani Központ Foglalkoztatási Hivatallá alakul át a foglalkoztatási törvény a Magyar Közlöny június 6-i számában megjelent módosítása szerint.

A Foglalkoztatási Hivatal veszi át a Gazdasági Minisztériumtól a munkaerőpiaci szervezet operatív irányítási feladatait. A munkaerőpiaci szervezet új elnevezése: Állami Foglalkoztatási Szolgálat. A megyei munkaügyi központokat a korábban tervezettektől eltérően még nem váltják fel a regionális intézmények. Szakmai irányításukat viszont a Foglalkoztatási Hivatal végzi majd. Az országos hivatal fogja intézni a Gazdasági Minisztérium által hatáskörébe utalt, a Munkaerőpiaci Alappal kapcsolatos feladatokat.

Segítséget nyújt a megyei munkaügyi központok jogalkalmazó tevékenységéhez, összefogja a foglalkoztatási nyilvántartás korszerűsítését, a munkanélküliek ellátásával, a foglalkoztatási támogatásokkal, a munkaerőpiaci szolgáltatásokkal kapcsolatos módszertani, informatikai fejlesztéseket.

Ha első fokon a munkaügyi kirendeltség hoz határozatot, a másodfokot a munkaügyi központ jelenti, ha az első fokú határozatot a munkaügyi központ hozza, akkor a Foglalkoztatási Hivatal jelenti a másodfokot fellebbezésnél.

A törvénymódosítás elősegíti azt is, hogy a fiatalokat nagyobb arányban lehessen bevonni a munkaerőpiaci képzésbe, átképzésbe. Ennek értelmében azok is támogatást kaphatnak a munkaügyi központ által felajánlott vagy elfogadott képzéshez, akik az iskolai tanulmányokat követően még nem szereztek jogosultságot a munkanélküliek járadékára. Életkori határ a 25 év, felsőfokú végzettségnél a 30 év.

Ugyancsak igénybe vehetik ezt a támogatott képzést a gyermeküket gondozó, nevelő személyek. Ezt a lehetőséget csak a gyermek másfél éves kora után lehet igénybe venni, illetve a képzés időtartama hetente nem haladhatja meg a 20 órát, valamint a támogatásban részesülő kereső tevékenységet nem folytathat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.