1p

Az amerikai számítógépgyártó vállalat, az IBM nyeresége 1 százalékkal esett az idei első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A társaság a gyengülő jennel és a globális gazdasági bizonytalansággal indokolta a szakértők által vártnál rosszabb adatot.

A csütörtöki New York-i tőzsdekereskedés leállítása után ismertetett adatok szerint a március végével záródott három hónapban az IBM adózott eredménye 3,03 milliárd dollár, részvényenként 2,70 dollár volt az egy évvel korábbi 2,61 dolláros részvényarányos eredmény után.

Egyszeri tételek nélkül a negyedéves profit 3 dollár volt részvényenként, a szakértők 3,05 dollárra számította.

A cég szóvivője azt mondta, hogy a január közepétől gyengülő jen a nyereséget részvényenként 7 centtel csökkentette.

A társaság árbevétele éves összehasonlításban 5 százalékkal, 23,41 milliárd dollárra mérséklődött az első negyedévben az egy évvel korábbi 24,67 milliárd dollárról. Elemzők nagyobb, 24,65 milliárd dollár bevételre számítottak.

A tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben az IBM árfolyama csaknem 3,5 százalékkal esett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!