1p

Az Európai Unióban hangsúlyos szerepe van a márka és eredetvédelemnek. Jó néhány magyar termék is sikerrel pályázhat erre a védettségre, ehhez azonban szigorú feltételeknek kell megfelelni.

Ennek érdekében született meg az a határozat, miszerint az idei év második felétől csak százszázalékos gyümölcspárlatból készülhet hazánkban pálinka a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint. Erre a szigorításra azért volt szükség, hogy a magyar pálinka név védett lehessen az Európai Unióban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!