TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

2005-re már csak minden negyedik internetező lesz amerikai, miközben a súlypont Dél-Kelet Ázsiába kerül át. Mindez komoly strukturális átalakulásokkal jár majd, hiszen jelenleg az amerikai online kereskedelem kétharmada befele irányul.

2005-re már csak minden negyedik internetező lesz amerikai, miközben a súlypont Dél-Kelet Ázsiába kerül át. Mindez komoly strukturális átalakulásokkal jár majd, hiszen jelenleg az amerikai online kereskedelem kétharmada befele irányul.

A Jupiter Research tanulmánya a gyorsan növekvő régiók közé sorolja Dél-Amerikát is, mely a PC ellátottság és a telekommunikáció fejlődése következtében a mai 5 százalékkal szemben 2005-ra majd a világ internetes populációjának 8 százalékát adja majd.

A globális webes fejlesztések és szolgáltatások piacán kialakuló vákuum miatt komoly verseny alakul majd ki a vezető pozíció megszerzéséért. Ez a verseny még messze nem dőlt el. A Jupiter elemzése szerint a legfontosabb kategóriákban (vásárlás, utazás, keresők, portálok, hírek, vállalati oldalak) az amerikai cégek kétharmada még nem képes globális jelenlét kialakítására. Bár egyes cégek már jelen vannak a francia és olasz, eddig nem sikerült betörniük a lényegesen fontosabb angol és német területekre.

Az új területeken való kedvező pozíció létkérdés, de a Jupiter szakértői óva intenek az erőszakos módszerek alkalmazásától. Helyette inkább a stratégiai partnerkapcsolatok, közös vállalatok, franchise hálózatok kialakítására érdemes törekedni.

Az ázsiai e-kereskedelem forgalma ma még elmarad az európai mutatóktól, az internet használatának eltérő szokásai miatt a közvetlen összehasonlítás nem is mindig lehetséges.
A NetValue adata szerint például a koreai felhasználók átlagosan havi 18,1 órát használják az internetet, ebből két-háromszor annyi hang és videó fájlt töltenek le, mint az amerikaiak. Hong Kong ezzel szemben az Instant Messaging szolgáltatás használatában jár élen (62 százalék).

Ugyancsak a NetValue szerint az ázsiai internetezők 55-66 százaléka látogatja az e-kereskedelmi oldalakat, ami jelentősen elmarad az amerikai (73,1) és az európai számok mögött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.