Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Tovább szigorodhatnak tavasztól a munkaügyi ellenőrzések, ha módosítják az erről szóló törvényt, mondta el Kiss Péter a Világgazdaságnak. A jogszabály segítségével kívánják elérni, hogy a fővállalkozókat is rákényszerítsék az alvállalkozóknál folyó legális munkavégzésre.

Hamarosan érdekük lesz vizsgálni a fővállalkozóknak, hogy az alvállalkozóik mennyire tisztességesen foglalkoztatják a dolgozóikat. Kiss Péter munkaügyi miniszter ugyanis már tavasszal módosíttatni akarja a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt (Met). E szerint a feketefoglalkoztatásban leginkább érintett ágazatokban - például az építőiparban - a megbízó cég felelőssége is lesz, hogy alvállalkozója legálisan alkalmazza a munkaerőt. A szaktárca és az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) az illegális foglalkoztatás további visszaszorulását várja az újabb törvényi szigortól, számol be a Világgazdaság.

A szabályok mellett a munkaügyi vizsgálatok szaporodása is hozzájárult ahhoz, hogy 2006-ban több mint 12 000 munkaadónál 42 276 feketemunkást lepleztek le. Három év alatt ezzel négyszeresére nőtt a lebukottak száma. A kirótt munkaügyi bírságok terén pedig majdnem duplázott az OMMF.

Papp István, az OMMF elnöke jelezte: akár éjszaka, pihenőnapokon is folyik a vizsgálódás, az ellenőrzések célzottak, gyakran bejelentésre vonulnak ki egy-egy foglalkoztatóhoz a felügyelők. Tavaly tízezer állampolgári bejelentés érkezett munkaadók ellen, többségük a bérek, pótlékok hiányos megfizetése miatt. Éppen ezért a tavaszi törvénymódosításkor várhatóan a bérkifizetések ellenőrzésére vonatkozó paragrafusok is szigorodnak, vagyis már nemcsak a minimálbérre, hanem mindenfajta bérkifizetésre vonatkozónak a megsértése szankcionálható lesz, áll a Világgazdaság írásában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.