<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A csökkenő megrendelések miatt megszünteti a mobiltelefonok alkatrészeinek gyártását Komáromban a Perlos Kft., a 2009. június végéig leálló gyárból ötszáz alkalmazottat küldenek el - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A társaság decemberben hajtotta végre az első leépítést, akkor hatszáz fős elbocsátást jelentettek be.

A pénzügyi és gazdasági válság miatt a vevői igények csökkentek Európában és a kilátások nem biztatóak. A termelési tevékenység Komáromban gyorsan veszteségessé vált - indokolta az intézkedést közleményében Timo Rouvinen, a komáromi Perlos Kft ügyvezetője.

A helyi vevők kiszolgálására egy szolgáltatói központot tartanak meg Komáromban, ahol nyomtatási és egyéb szükséges kapcsolódó szolgáltatásokat végeznek.

Perlos a Nokia első beszállítójaként nyitott üzemet a Komáromi Ipari Parkban 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. Teljes kapacitásban üzemelve a gyár létszáma meghaladta a kétezer főt.

A jelenlegi elbocsátási hullám egyik legnagyobb vesztese egyébként Komárom, ahol az elmúlt hónapokban több ezer munkahely megszűnését jelentették be. A legfrissebb adatok szerint (2008. november) a munkanélküliség Komárom-Esztergomban nőtt a legjobban, 15,9 százalékkal nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma egy év alatt. A térségben több nagy foglalkoztató is a dolgozók szabadságolására kényszerült a globális hitelváság nyomán bekövetkező kereslet- és fogyasztáscsökkenés, illetve az elmúlt napok gázkorlátozásai miatt.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.