TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Elemzők szerint a FIAT-hoz tartozó Alfa Romeo márka túlélésének egyedüli esélye, ha megszüntetik prémium státusát, és tömegautóvá teszik.

Az anyavállalatnál nem titkolják, hogy elegük van az 1986-ban a cég tulajdonába került márka vergődéséből: a vállalat ugyan nem ad meg részletes adatokat, de elemzők szerint az Alfa évek óta csak nyeli a pénzt, írja a  Wall Street Journal alapján a Napi Gazdaság. Sergio Marchionne, a FIAT vezérigazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy 2010-ben - a márka születésének 100. évfordulóján - a megtartani vagy megszüntetni kérdését kell felvetniük az Alfa Romeóval kapcsolatban. Ugyanakkor részleteket csak a nagyvállalat ötéves üzleti tervének áprilisi ismertetésekor árulnak el.

Információ híján ugyan csak találgatnak az elemzők, ám ebből is kiderül, hogy az Alfa végveszélybe került. A FIAT a múlt hónapban jelentette be, hogy idén - immáron a második egymást követő évben - veszteséges lesz, és adósságállománya 5-7 milliárd euróra kúszhat fel, ha az olasz kormány nem indít újabb autóvásárlás-támogatási akciót. Róma a múlt héten jelentette be, hogy nincsenek ilyen tervei, amiből szakértők szerint egyenesen következik, hogy az olasz autóipari konszernnek nem lesz pénze az Alfa Romeo megerősítésére. Emiatt viszont az továbbra sem lesz igazi versenytársa a BMW-nek vagy az Audinak. Az Alfa eladásai ugyan nyolc százalékkal nőttek 2009-ben, míg az Audiéi közel ugyanennyivel csökkentek, ám az előbbi piaci részesedése Európában 0,8 százalék, míg az utóbbié 4,2 - derül ki az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adataiból. A német márka autóiból csaknem hatszor annyi kel el, mint az olaszéból. 

A FIAT árbevétele tavaly 16 százalékkal esett, vesztesége 838 millió euró volt. 2008-ban még 1,6 milliárdos profitot ért el a cég. A roncsprémium hiányában Marchionne arra számít, hogy idén 16 százalékkal zsugorodik az olasz újautó-piac.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.