1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Veszélyben lehet a Wendy's International gyorsétteremlánc eladása, miután a jelzálogpiaci válság várhatóan arra kényszeríti a vállalatot, hogy halassza el az ügyletet, írja a New York Times.

A gyorsétteremlánc finanszírozására a JP Morgan Chase és a Lehman Brothers Holdings Inc. bankok nagyon sok feltételt szabtak, ami elriaszthatja a lehetséges vevőket, írja a Timesra hivatkozva a Reuters hírügynökség.

A lap szerint a finanszírozási feltételek közt szerepel egy olyan kitétel is, amely megengedné a bankoknak, hogy visszalépjenek, amennyiben tovább romlik a hitelpiac. A vállalattól egyelőre senki nem kívánta kommentálni a hírt.

A vállalatért folytatott versenyben a Fidelity National Financial Inc. biztosító vezette konzorcium lehet az egyik potenciális vevő, míg a másik esélyes csoportot David Karam, a Wendy's egyik franchise-partnere, a Cedar Enterprises Inc. elnöke vezeti, akinek az ajánlatát a Kelso & Co. és az Oak Hill Capital Partners befektetői társaságok támogatják.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!