Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A hőhullám egyre kilátástalanabb helyzetbe hozza a síruházatot és -felszereléseket árusító, illetve kölcsönző vállalkozásokat. A kereskedők szerint a forgalom az idei szezonban eddig legalább 25-30 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest, melyet kiárusítással próbálnak egyensúlyba hozni - írja a Világgazdaság.

Ha az időjárás január második felében és februárban sem változik, akkor a forgalmi veszteség elérheti a teljes téli szezon forgalmának 25 százalékát is - véli Domán József, a Hervis Sport és Divatkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Az áruházban a legnagyobb visszaesés a felszerelések eladásában tapasztalható - tette hozzá az ügyvezető.

Az idei szezonban várhatóan rekordveszteséget könyvelhetnek el a síruházat-forgalmazók - tudtuk meg Vámos Györgytől, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárától. Hozzátette, hogy január és február a kereskedelem szempontjából mindig gyenge időszaknak számít.

Az idén a kialakult veszteséget és forgalomkiesést csak nehezen vagy egyáltalán nem tudják kiárusításokkal kompenzálni, még akkor sem, ha a közeljövőben beköszönt az igazi tél. A síruházattal és -felszereléssel foglalkozó kisebb üzletek a tavalyi téli szezonhoz képest jelentős, a becslések szerint legalább 20-40 százalékos forgalom-visszaesésről számolnak be. Mivel többen kifejezetten a téli sportokra szakosodtak, az idén a nyári termékek skálájának bővítésével és azok eladásával szeretnék veszteségeiket enyhíteni. Néhányan az amúgy egyes termékcsoportokra vonatkozó leértékelést bővítik ki a többi árucsoportra, vagy a legrosszabbra felkészülve azt tervezik, hogy a következő télre csomagolják el a készletet.

Hasonlóan nagy veszteséget okoz az időjárás a sífelszerelések eladásában és kölcsönzésében is: a HEFA Sport Kft. kölcsönzései a decemberi adatokhoz képest 30-40 százalékkal estek vissza. Míg az előző év utolsó hónapjában hetente 10-15 alkalommal béreltek sífelszerelést, addig januárban a legtöbben - ha már nem tudják a síutakat lemondani - felszerelést sem visznek magukkal - olvashatjuk a Világgazdaságban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.