2001. január 31. 11:00

Az európai és amerikai webhelyek többsége figyelmen kívül hagyja az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi szabványokat. A webhelyek nem védik kellőképpen a felhasználóikra vonatkozó személyes információkat és nem sok segítséget nyújtanak e téren a törvények és az ide vonatkozó irányelvek sem.

Az adatvédelmi alapelvek közzétételében az erősebben szabályozott Európa egyáltalán nem jár előrébb az Egyesült Államoknál. Míg a legnagyobb amerikai webhelyek közül néhány valóban a felhasználók kezébe adja a személyes adatokkal kapcsolatos döntést, az EU-ban hiába írja ezt elő törvény, ha azt csak kevesen tartják be.

A Consumers International az alábbi felhívással fordult a nemzeti és nemzetközi törvényalkotókhoz:


  • adják meg a felhasználóknak az adatgyűjtés ellenőrzésének lehetőségét


  • deklarálják, hogy ezeket az információkat csak addig gyűjtik és tárolják, amíg az az eredeti cél szerint feltétlenül szükséges


  • tegyék lehetővé, hogy a felhasználók könnyen elérhessék, módosíthassák, illetve törölhessék a rájuk vonatkozó adatokat


  • biztosítsák, hogy a felhasználókra vonatkozó adatok gyűjtése, továbbítása és tárolása biztonságos módon történjék


  • állítsanak fel független ellenőrző testületet, mely gondoskodhat az egyezmények betartásáról, illetve az azt megszegők megfelelő szankcionálásáról.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.