2001. január 31. 11:00

Az európai és amerikai webhelyek többsége figyelmen kívül hagyja az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi szabványokat. A webhelyek nem védik kellőképpen a felhasználóikra vonatkozó személyes információkat és nem sok segítséget nyújtanak e téren a törvények és az ide vonatkozó irányelvek sem.

Az adatvédelmi alapelvek közzétételében az erősebben szabályozott Európa egyáltalán nem jár előrébb az Egyesült Államoknál. Míg a legnagyobb amerikai webhelyek közül néhány valóban a felhasználók kezébe adja a személyes adatokkal kapcsolatos döntést, az EU-ban hiába írja ezt elő törvény, ha azt csak kevesen tartják be.

A Consumers International az alábbi felhívással fordult a nemzeti és nemzetközi törvényalkotókhoz:


  • adják meg a felhasználóknak az adatgyűjtés ellenőrzésének lehetőségét


  • deklarálják, hogy ezeket az információkat csak addig gyűjtik és tárolják, amíg az az eredeti cél szerint feltétlenül szükséges


  • tegyék lehetővé, hogy a felhasználók könnyen elérhessék, módosíthassák, illetve törölhessék a rájuk vonatkozó adatokat


  • biztosítsák, hogy a felhasználókra vonatkozó adatok gyűjtése, továbbítása és tárolása biztonságos módon történjék


  • állítsanak fel független ellenőrző testületet, mely gondoskodhat az egyezmények betartásáról, illetve az azt megszegők megfelelő szankcionálásáról.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!