2001. január 31. 11:00

Az európai és amerikai webhelyek többsége figyelmen kívül hagyja az adatvédelemre vonatkozó nemzetközi szabványokat. A webhelyek nem védik kellőképpen a felhasználóikra vonatkozó személyes információkat és nem sok segítséget nyújtanak e téren a törvények és az ide vonatkozó irányelvek sem.

Az adatvédelmi alapelvek közzétételében az erősebben szabályozott Európa egyáltalán nem jár előrébb az Egyesült Államoknál. Míg a legnagyobb amerikai webhelyek közül néhány valóban a felhasználók kezébe adja a személyes adatokkal kapcsolatos döntést, az EU-ban hiába írja ezt elő törvény, ha azt csak kevesen tartják be.

A Consumers International az alábbi felhívással fordult a nemzeti és nemzetközi törvényalkotókhoz:


  • adják meg a felhasználóknak az adatgyűjtés ellenőrzésének lehetőségét


  • deklarálják, hogy ezeket az információkat csak addig gyűjtik és tárolják, amíg az az eredeti cél szerint feltétlenül szükséges


  • tegyék lehetővé, hogy a felhasználók könnyen elérhessék, módosíthassák, illetve törölhessék a rájuk vonatkozó adatokat


  • biztosítsák, hogy a felhasználókra vonatkozó adatok gyűjtése, továbbítása és tárolása biztonságos módon történjék


  • állítsanak fel független ellenőrző testületet, mely gondoskodhat az egyezmények betartásáról, illetve az azt megszegők megfelelő szankcionálásáról.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.