2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kína a jövő hónaptól naponta végez élelmiszer-ellenőrzéseket a 2008-as pekingi olimpia próbaeseményein, hogy megnyugtassa a világot, komoly harcot indított az ártalmas termékek ellen.

Az ellenőrzések augusztus 8-án kezdődnek Pekingben, ahol előzetesen 11 nagyobb szabású rendezvényt is tartanak az olimpiai szervezők, hogy felmérjék a közlekedési, a technológiai és a logisztikai rendszer működését - értesült az AP hírügynökség.

A termékek eredetével fognak kezdődni a vizsgálatok, de ellenőrzik majd a gyártást, a csomagolást, a szállítást és az értékesítést is - közölte egy élelmiszerellenőrző szervezet. A csoportnál dolgozó egyik fogyasztóvédő jelezte: folyamatos ellenőrzések lesznek. A jelentéseket, amelyek tartalmazzák az élelmiszerek biztonságát érintő ügyek részleteit, a pekingi élelmiszerbiztonsági szervezet fogja felügyelni.

A Kínából származó termékek iránti bizalom számottevően megcsappant a külföldi országokban, mivel számos kínai áruban mutattak ki veszélyes szintet mérgező és vegyi anyagokból.

Kína jelentős lépéseket tett az elmúlt napokban, hogy megtisztítsa a piacot a nem kellőképpen biztonságos termékektől. Egyebek mellett

menesztették

az ottani fogyasztóvédelmi egyesület előző vezetőjét, akit megvesztegetéssel vádolnak, és betiltották egy fagyállóban is megtalálható vegyi anyag használatát fogkrémekben.

Ez utóbbi termék egyébként nagy felzúdulást váltott ki az Egyesült Államokban, ahol árusították a Kínából importált fogkrémeket. Bár nem érkeztek jelentések megbetegedésről vagy halálról, korábbi információk szerint Panamában több tucat ember meghalt, miután a távol-keleti országból származó, úgynevezett DEG vegyi anyagot tartalmazó gyógyszert vettek be. Ez utóbbi anyagot tartalmazták a szóban forgó fogkrémek is.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!