2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A menetstabilizálóhoz, valamint a fékrendszerhez kapcsolódó alkatrészek gyártását telepíti Magyarországra a német Continental AG - erősítették meg a Napi Gazdaság információt a Continental Teves Magyaroroszág Ipari Kft.-nél.

A cégnél nem kívánták kommentálni azt az értesülést, miszerint az alacsonyabb termelési költségek miatt kerül az alkatrészek gyártása a nyugat-európai üzemekből Veszprémbe, még az idén. Azt viszont elmondták, hogy az anyacégnél tavaly döntöttek arról, hogy az elektronikus fék- és biztonsági rendszereket (EBS) fejlesztő és gyártó üzletág központja Veszprémben lesz.

Ezzel párhuzamosan még az idén elkezdik az ABS, jövőre pedig az ECS-hez kapcsolódó applikációs fejlesztési tevékenység kiépítését. Továbbá döntés született arról is, hogy a fejlesztési központot és az ahhoz kapcsolódó irodai szárnyat kibővítik.

A beruházás megvalósításával párhuzamosan a fejlesztő központ jelenlegi százfős létszámát tovább növelik. A tavaly már több mint 70 milliárd forint nettó árbevételt elérő Continental Teves Magyarország 2001-ben hozta létre a veszprémi fejlesztő központját, amelyet azóta is folyamatosan bővítettek, írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó anyagok:

Szlovákiában erősít a Continental
Ötmillió eurós fejlesztés a szegedi gumigyárban
Romániában erősít a Continental

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!