TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Telítődni kezd a mobiltelefon-piac. A Forrester Research előrejelzése szerint Európában a telítettség 76 százalék körül éri el csúcspontját, amikor piacra lépnek a harmadik generációs szolgáltatók.

Európa sok országában a lakosság több mint 50 százalékának van mobiltelefonja -- idézi a Financial Times a Forrester Research elemzését. A telefongyártók megbízásából felmérést végző független tanácsadó cég szerint ez azt jelenti, hogy a piac kezd telítődni. Ezt támasztja alá a Vodafone és a France Telecom napokban közzétett adata, miszerint Nagy-Britanniában a lakosság kétharmadának van mobiltelefonja. Mindezeket figyelembe véve a tanácsadó cég úgy látja, hogy Európában az elterjedtség 76 százalék körül éri el a csúcspontját akkor, amikor piacra lépnek a harmadik generációs rendszert működtető új szolgáltatók.

Ugyanakkor az egyre élesebb árverseny, illetve a harmadik generációs hálózat kiépítésének tetemes költségei miatt csökkenhet a mobiltelefon-szolgáltatók nyeresége a jelenlegi, egy előfizetőre jutó átlag 172 euróról, s ebből 2007-ben akár már veszteség is lehet. Ez kiszoríthatja az új piaci szereplőket, miközben folytatódik a konszolidáció a még megmaradt szolgáltatók között, amelynek eredményeként nagyjából öt nagyobb csoport marad a piacon.

A tavaly karácsonyi értékesítési adatok azonban egyelőre ennek az ellenkezőjét bizonyítják, hiszen Európa-szerte rekordforgalmat bonyolítottak le a cégek. A Vodafone például 1,4 millió új előfizetőt szerzett, s ezzel 11,6 millióra növelte ügyfelei számát Nagy-Britanniában, globális méretekben pedig 13,2 millióval 78,7-re.

Ami a készülékgyártók helyzetét illeti, a Dataquest legfrissebb, a múlt év harmadik negyedére vonatkozó felmérése szerint a világon az említett három hónap alatt közel 104 millió készüléket adtak el, szemben az egy negyedévvel korábbi 98 millióval.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.