2p

Több mint egymilliárd forintjába kerül a Magyar Televíziónak (MTV) az idei két nagy sportesemény - a labdarúgó Európa-bajnokság és a nyári olimpia - közvetítése, a várt pluszbevételek azonban nem fedezik a többletkiadásokat.

Az MTV közlése szerint állami juttatással nem számolhatnak, de a jelentős nézettséget hozó műsorok megmozgatták a hirdetőket, támogatókat. Schulek Csaba sportfőszerkesztő összegek megjelölése nélkül annyit közölt: idén másfélszer akkora a költségvetésük, mint tavaly.

Elmondása szerint a költségek háromnegyedét a 2006 óta, több évre elosztva fizetett jogdíjak adják, de jelentős tétel a műholdbérlés és a saját stáb utaztatása is. "A hiányzó forrásokat más műsoroktól kell elvonnunk" - tette hozzá.

Medveczky Balázs ügyvezető, az MTV egyetlen alelnökének közlése szerint azt tervezik, hogy nagy felbontású (HD) minőségben is sugározzák a pekingi olimpia eseményeit.

Mint mondta, ehhez azonban a médiahatóság hozzájárulását is meg kell szerezniük, mivel az ezzel járó technikai váltás érint néhány tízezer olyan háztartást, amelyikben parabolaantennával fogják az analóg műsorjeleket; nekik egy mintegy tízezer forintba kerülő átalakító egységet (set-top boxot) kellene vásárolniuk.

Az átállás a háztartások kevesebb mint két százalékát érinti, mert száz otthonból csak mintegy nyolcban áll HD-tévé, így most azon dolgoznak, hogy mind a hagyományos SD-hez, mind a HD-hez szükséges digitális jel is elérje a lehető legtöbb hazai nézőt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!