2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Chris Houghton személyében új vezérigazgató kerül az Ericsson Magyarország élére.

Chris Houghton

2009. augusztus 1-jétől Chris Houghton lesz az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. Chris Houghton Éry Gábortól veszi át a vezérigazgatói pozíciót.

Éry Gábor három évig állt az Ericsson magyarországi leányvállalatának élén. Irányításával az Ericsson Magyarország évi kétszámjegyű növekedést ért el, a 3G mobilhálózatok terén a piaci részesedését 70 százalékra növelve megtartotta piacvezető pozícióját, Macedóniában és Montenegróban 3G hálózatokat épített ki. Éry Gábor vezetése alatt a vállalat létszáma 800-ról 1200 főre nőtt, jelentős sikereket ért el a magyar telekommunikációs piacon; a kutatás-fejlesztési központ, ill. a Globális Mérnöki Szolgáltatóközpont kiemelkedő munkáját világszinten is elismerik.

2009. augusztus 1-jétől Chris Houghton lesz az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. Chris Houghton jelenleg az Ericsson Japán vezérigazgató-helyettese és az észak-kelet ázsiai régióban működő Softbank Divízió vezetője, a világ egyik legfejlettebb piacán felügyelve az Ericsson üzleti fejlődését. Az angol szakember ezt megelőzően kilenc éven át különböző vezetői pozíciókban dolgozott Svédországban a Hálózati Üzletágban, 1988-ban csatlakozott az Ericsson angol leányvállalatához.

Roland Nordgren az Ericsson közép-európai régiójának vezetője azt mondta: "Nagy öröm számunkra, hogy Chris Houghton a régiónkban, azon belül Magyarországon folytatja munkáját. A tapasztalata, az Ericsson csoporton belül eltöltött 20 év sikeres munkássága a garancia arra, hogy az Ericsson Magyarország irányítása továbbra is jó kezekben lesz. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem elismerésemet és köszönetemet Éry Gábornak, aki jelentős szerepet játszott abban, hogy az Ericsson Magyarországon ma a távközlési piac meghatározó tényezője."

A zökkenőmentes váltás érdekében Éry Gábor 2009. szeptember 1-jéig segíti az új vezérigazgató munkáját.

További karrierhíreket menedzserekről Egyről kettőre rovatunkban olvashat.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!