<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Utassy László 2008. június 30-i hatállyal lemondott az OTP Garancia Biztosító Zrt. vezérigazgatói posztjáról, helyére Yann Ménétriert jelöli az OTP Bank - közölte a bank kedden.

A közlemény szerint a lemondás közös megállapodás alapján történt, és Utassy László szakmai pályafutását az OTP Banknál folytatja. Yann Ménétrier kinevezésére a felügyeleti engedély megszerzését követően kerülhet sor.

A biztosítót nemrég megvásárló Groupama SA támogatja Ménétrier kinevezését, aki a Garancia Biztosító tulajdonváltását követően is a társaság vezérigazgatója marad, és irányítani fogja a Groupama magyarországi tevékenységét az OTP Garancia és a Groupama Biztosító (Magyarország) tervezett összeolvadását követően - olvasható a közleményben.

Yann Ménétrier 20 éves biztosítói üzletági tapasztalatokkal rendelkezik és 1988 óta áll a Groupama alkalmazásában. Ezt megelőzően kilenc évig a Credit Agricole-nál dolgozott különböző vezető beosztásokban. A Groupama Centrale Caisse-nál az értékesítési igazgatóságát irányította és vezető szerepet játszott a Groupama Bank létrehozásában.

Az OTP Bank és a Groupama SA 2008. február 11-én megállapodást írt alá arról, hogy a Groupama megvásárolja az OTP Garancia Biztosítót, hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lépnek, továbbá a Groupama részesedést vásárol az OTP Bankban.

Az akvizíciót az Európai Bizottság és a PSzÁF egyaránt jóváhagyta, miközben a jóváhagyás folyamata jelenleg is zajlik az OTP Garancia nem magyar leányvállalatainál. A tranzakció zárására várhatóan 2008 harmadik negyedévben kerül sor.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

MTI/Menedzsment Fórum