2009. február 24. 04:59

Idén júniusban lecserélődik a japán Honda autógyártó elnök-vezérigazgatója, Takeo Fukui helyébe a jelenlegi ügyvezető, Takanobu Ito lép.

A hatvannégy éves Fukui júniusi visszavonulásával hat év után fog lemondani a vállalat vezetéséről, s tanácsadói posztba kerül a cégnél - közli a Reuters.

Az ötvenöt éves utód áprilistól a Honda fejlesztési részlegét fogja vezetni, júniustól pedig a legfelső pozíció birtokosa is lesz egyben.

Elolvadt a profit

A második számú japán autógyártó adózott eredménye az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedében 20,24 milliárd jen volt. Ez ugyan kissé meghaladta az elemzői előrejelzések 19,75 milliárd jenes átlagát, azonban mindössze tizede volt az egy évvel korábbi 200 milliárd jennek.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.