2001. november 12. 11:00

A Világbank elnöke szerint lehetséges, hogy a világgazdaság növekedése egy százalékos, vagy még annál is kisebb lesz.

James Wolfensohn vasárnap a BBC-nek nyilatkozott és szólt arról is, hogy a világgazdaság jövő évi megélénkülésének reményei csökkennek. Szerinte mindez attól függ, mi történik Afganisztánban, a világ békéjének és biztonságának kérdése hova jut. Megjegyezte, hogy a Nyugatnak több időt kell szentelnie a fejlődők segítésének, mert az ügy a világ biztonsága szempontjából fontos.

A Világbank számára az egyik legnagyobb aggodalomra okot adó kérdés Argentína gazdasági és adósi helyzete - idézte Wolfensohnt a Dow Jones hírügynökség. Adósságcsere elképzelésük igen nehéz ügy, a fejlődő országok piacait egészében érintheti, miként oldják meg a problémát - mondta a Világbank vezetője.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.