2013. október 28. 09:22

A Toyota Motor Corp. megőrizte vezető helyét a világpiaci rangsorban a General Motors Co. és a Volkswagen AG előtt az idei első kilenc hónapban.

A Toyota csoport 7,412 millió járművet értékesített, 0,1 százalékkal többet, mint 2012 azonos időszakában. A Toyota csoport nemzetközi értékesítési adatai tartalmazzák leányvállalatai, a Daihatsu Motor Co. Ltd. és a Hino Motors Ltd. eladásait is. A General Motors az idei első kilenc hónapban 7,25 millió járművet értékesített, 4,6 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

A rangsorban harmadik Volkswagen eladásai 4,8 százalékkal 7,03 millióra nőttek az egy évvel korábbihoz képest az idén január-szeptemberben. A Volkswagen értékesítési adatai tartalmazzák leányállatai, a Scania és a MAN eladásait is. A MAN és a Scania együtt évente mintegy 200 ezer tehergépjárművet és autóbuszt értékesít. Szeptemberben a Toyota 832 ezer, a tavaly szeptemberinél 6,3 százalékkal több járművet adott el.

A Toyota 2012-ben szerezte vissza az első helyet a világpiaci értékesítési rangsorban, miután 2011-ben a japán földrengés/szökőár természeti katasztrófa és a thaiföldi áradások által a beszállítói láncban okozott károk visszavetették termelését. Ezt megelőzőleg a Toyota 2008 és 2010 között folyamatosan a lista élén állt. Hino és Daihatsu leányvállalataival együtt a Toyota az idén a számítások szerint 9,96 millió járművet értékesít majd, 2 százalékkal többet, mint tavaly.

Elemzői becslések szerint a Toyota a 2014 márciusával záró folyó pénzügyi évben 2,4 ezer milliárd jen üzleti eredményre számíthat, megdöntve a 2,27 ezer milliárd jenes 2008-as rekordját. A július-szeptemberi negyedévre vonatkozó eredmény-beszámolóját november 6-án teszi közzé a Toyota. Elemzői várakozások szerint üzleti eredménye az egy évvel korábbinak mintegy duplája, 616,5 milliárd jen lesz.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.